Vakantiewoning Belfina

Lieve gasten.

In dit gedeelte willen wij u aanbevelingen doen waar u in onze regio erg lekker kunt eten. De volgorde hieronder is geenszins een rangorde.

 

In Bad Kreuznach zijn wij nu al twee keer in een restaurant uit de hogere middenklasse geweest waar u ook uitstekende kunt eten zonder ster.

In Bella Italia: http://www.bella-italia-kreuznach.de/

Onze beoordeling: We waren nu al voor de tweede keer in Bella Italia en nu is het tijd voor een positieve beoordeling. De sfeer, zeer evenwichtig, sympathiek, niet kitsch en men voelt zich erg welkom. De gastheren zijn erg vriendelijk, hebben buitengewone deskundigheid, zijn nooit opdringerig en verliezen in geen enkel stadium het overzicht. Zelfs wanneer het restaurant vol was jregen wij nooit het gevoel dat de service eronder leed. Het eten stond boven alle ritiek. Vandaag hadden wij rundvlees met rucola, balsamico en parmezaanse plakjes met aardappelen en lamsvlees Caree, met gegrilde groenten en aardappelen. De kwaliteit van het eten en het ambachtelijk bereiden verdiend makkelijk een 5-sterren beoordeling! Gewoon geweldig. De wijn die wij hadden uitgekozen was op advies van de vriendelijke ober, aangezien wij niet altijd succesvol zijn in onze keuze, en bleek een schot in de roos. Een druif dat wij niet kenden uit Puglia, probeerde wij nu voor de eerste keer. Negroamaro ... nooit van gehoord. Deze wijn die gerijpt werd in 2007 in een vat van eikenhout was de ABSOLUTE KLAPPER, vooral omdat de fles maar    € 28, - kostte. Wij hebben er verder na geinformeerd. Deze wijn herinnerde ons een beetje aan de Valplicella Amarone wijnen uit het wijngebied Bardolino/Veneto. Dat deze wijnen top zijn komt zowel door hun speciale smaak en het natuurlijke reductie proces, dat wil zeggen, ze verliezen vocht en daardoor versterkt de volle smaak. Met een volle smaak maar ook fruitig, zonder opdringerig te zijn of zwaar te vallen. Geheel passend bij onze maaltijd. Overigens, een goede Valpolicella Amarone uit 2007 kost € 40, - en meer in de wijnhandel! Daarom was deze wijn een absolute "Restaurantkoopje" en dus zeer aan te bevelen. Met ons dessert konden wij ook genieten van de ambacht van de keuken. Allemaal handgemaakt en vers. Water: St. Pellegrino, twee "EDEL Grappa" en twee uitstekende espresso ronde onze zeer gezellige avond af. Wij komen terug.

 

Op negen kilometer afstand van ons huis, in Kirchberg, Kappeler Straße 14, Telefoonnummer: +49 06763/3763 is het restaurant "Kirchberger Hof". In een gezellige sfeer wordt heel verfijnd gekoot. Het smaakt zeer goed en is daarnaast ook nog gunstig gepreisd. Wij geven de voorkeur aan de Calvados Varkensfilet- medaillons op zelfgemaakte paste en mijn vrouw nam de Rumpsteak met groenten en Prinses aardappelen. De service is stevig in handen bij de familie Magniant, zijn gasten zitten vol, zijn tevreden en gaan goedkoop naar huis. Wij zeggen ... "Hartelijk dank"

 

Het is voor ons al een beetje traditie geworden om op 14 februari bij de Familie Dietrich te gaan dineren bij een warm haardvuur. De Birkenhof in Klosterkumbd tussen Simmern en Kastellaun ligt op ongeveer 21 km afstand van ons huis. Bijgevoegd is een hotel met veel buitenruimte. De Dietrichs exploiteren het huis op een zeer idyllische locatie. Elke fijnproever, die in Simmern, Kastellaun of omgeving zijn vakantie viert, moet hier zeker een keer gaan eten. Hier is alles zelf, en op elk moment, vers gemaakt. Hier wordt verfijnd gekruid en het is altijd heel makkelijk te verteren. Met feestelijkheden zijn wij graag in de Birkenhof, omdat je van de nette bediening formeel de wensen van de lippen kunt lezen. Wij genieten van de culinaire hoogstandjes van de chef-kok. Van de wildspecialiteiten en de donkere vleessoorten kan ik bijzonder genieten. Mijn vrouw heeft vis als voorkeur. De nagerechten zijn met hoogste finesse bereid en als eindproduct zeer overtuigend. Onze gemeenschappelijke favoriete wijn is de Cabernet Sauvignon/Merlot uit de wijnmakerij Neuss van Ingelheim, die hier fijn gerijpt is in eiken vaten.

Wij verheugen ons op het volgende bezoek. http://www.hotel-birkenhof-hunsrueck.de/  hotel@birkenhof-info.de 

Telefoonnummer: +49 6761-9540-0 Faxnummer: + 49 6761-954050.

Vandaag hebben wij voor de eerste keer een kookles gekregen bij de Birkenhof. Afgezien van Gaudi, hebben wij veel suggesties mee naar huis kunnen nemen en wij hebben veel geleerd. Wij waren verbaasd over wat wij zojuist als "leerlingen" uit de beste ingrediënten in staat waren om iets "magische" te bereiden. Dit alles natuurlijk onder de deskundige leiding van Klaus, Stefan, Christian en Viktor. Nogmaals hartelijk dank aan jullie.

 

In Laufersweiler, vlak bij de luchthaven Hahn, exploiteert de familie Bottlender hun hotel met restaurant Schatulle. Het is verbazingwekkend hoe eenvoudige gerechten daar zeer smaakvol, en ook nog goedkoop, bereidt worden.

Het huis met een mooi, rustiek decor ligt in het slaperige dorp Laufersweiler, ongeveer 18 km afstand van ons huis Belfina. In Laufersweiler staat overigens de enige synagoge in de Hunsrück, die soms ook bezichtigt kan worden.

In de Schatulle eet men zich vol zonder enige spijt.

Schatulle, Provinzialstr. 6, 55487 Laufersweiler, Telefoonnummer:  +49 6543-9803-19.

 

De Römerkrug in Oberwesel (Romaans - Vosolvia) is een hotel van de categorie Gourmet - gastronomie dat kan je wel zeggen. Het huis staat op het idyllische marktplein en is al meer dan 500 jaar oud. Dus zo ziet het er binnen ook uit. Rustiek - gezellige, gedetailleerd tot in the puntjes, de oude tradities in ere houden. De gastheren zijn erg aardig en klaar voor alle vragen met betrekking tot het huis en het eten. Tijdens ons 6-gangen menu zijn wij overtuigd geraakt van de kookkunsten van de meesterlijke chef-kok. Na bijna drie uur exclusief gegeten te hebben, met een zeer goede fles witte wijn uit de regio, zijn wij met een goed gevoel huiswaarts gegaan na een echte levensgenietende ervaring. De prijzen zijn ernaar, maar dan krijg je wel waar voor je geld :). Het huis ligt op ongeveer 40 km van ons huis Belfina verwijderd.

Familie Matzner, Marktplatz 1, 55430 Oberwesel am Rhein, Telefoonnummer: +49 6744 8176 en 7091

 

De Familie Dylich in Kirn exploiteert naast de Evangelische kerk het restaurant "Ratskeller". Een zeer rustiek restaurant in een gewelfde kelder met veel geschiedenis. Naast de Kroatische keuken is er ook een zeer uitgebreid menu met huisgemaakte gerechten. Mijn aanbeveling zijn de lamfilets. Er is een saladebuffet en mijn aanbeveling voor de wijn: de Cuvée van de staat wijnmakerij Bad Kreuznach. De prijzen zijn heel redelijk voor deze klasse.

Onze beste aanbeveling!  Telefoonnummer: + 49 6752/3970. Naar Kirn is het 22 km.

 

De Familie Klein in Sohren, in de hoofdstraat nummer 29, zijn de eigenaars van de Felsenkellers, dat ongeveer 20 km van ons huis verwijderd is. Het is landelijk ingericht en erg gezellig. De keuken biedt meerdere gangen menu's tegen absoluut redelijke prijzen, met de beste kwaliteit ingrediënten. Hier kunt u de frisheid proeven en proeft u geen  smaakversterkers. Onze beste aanbeveling als het gaat om de versheid van de produkten.

Telefoonnummer: +49 6543/2260 Faxnummer: +49 6543/2547.

Emailadres: m.klein@hotel-zum-felsenkeller.de  Internet: www.hotel-zum-felsenkeller.de  Onlangs vond er een evenement in de Felsenkeller plaats, volgens het motto "Wijn treft gans". Deze uitnodiging hebben wij graag aangenomen. Inbegrepen was een zes gangen maaltijd en een wijnproeverij van het wijnhuis Weinstein uit Idar Oberstein. Het eten had de gebruikelijke en absolute topkwaliteit tegen een prijs van € 29,90!!! Wij vragen ons af, 'hoe doet de Familie Klein dit?' Vooral omdat alle ingrediënten van zeer goede leveranciers uit de regio afkomstig zijn. De Felsenkeller werkt namelijk samen met het regionaal verbond SooNahe dat de beste leveranciers uit de regio vertegenwoordigen. De heer Dietmar Schuch (Weinstein), die tijdens de verschillende gangen voor de juiste wijnen koos, kan men de hoogste zakenkundigheid toeschrijven. Hij kon door zijn juiste keuzes van wijnen met elke individuele gang absoluut overtuigen.

 

Onze eerste adres in Simmern is de "Schwarze Adler". Family Guastaferro exploiteert dit restaurant in een prachtig middeleeuws stadhuis dat met veel liefde is gerestaureerd. In dit stijlvolle restaurant zijn er echte lekkernijen. Ook is er een ruimte voor evenementen te houden voor maximaal 25 personen. In deze ruimte komt door het zichtbare metselwerk van zandsteen, het rustieke gewelfde plafond bij kaarslicht een ware feeststemming op. De zeer vriendelijke bediening past goed in het hele plaatje. Het eten is gevarieerd en erg lekker. Ook hier is de maatstaf, verse ingrediënten, gecombineerd met verse kruiden en specerijen die weinig zout hebben en zeker geen smaakversterkers. De gerechten zijn soms heel subtiel, maar niet altijd opdringerig. De porties zijn erg gul en ook hier zijn de prijzen overeenkomstig met het zeer goede eten. Het lievelingseten van mijn vrouw in de "Adler" is

de visschotel Mediterrano. U dient hier zitplaatsen vooraf te reserveren. Afstand vanuit Belfina ongeveer 15 km. Koblenzer Straße 3, 55469 Simmern, Telefoonnummer +49 6761/901817.

Emailadres: info@restaurant-schwarzeradler.de , Internet: www.restaurant-schwarzeradler.de

 

U eet graag een keer Pizza? Maar u wilt alleen de beste ingrediënten? Dan adviseer ik de volgende creatie: met gekookte ham, verse champignons, tomaat, knoflook, zwarte olijven en ruime mozzarella. Er overheen versgemalen zwarte peper en verse basilicum. Als het dan ook nog bereid wordt in een steenoven met hout, en daarbij een glas Montepulciano, dan is de wereld helemaal geweldig. Oh, natuurlijk wilt u weten waar zoiets lekkers te vinden is? Slechts op één plaats in Simmern en omgeving. In GiGis, boven de Schwarzer Adler. In het logo van GiGis vind je terecht de slogan, "L'arte della Pizza" Natuurlijk zijn er ook andere gerechten in plaats van pizza. Hier zijn de gerechten typisch Italiaans en van constante, hoge kwaliteit, en daarom kunt u ook hier niet terecht zonder reservering. Koblenzer Straße 3, 55469 Simmern, Telefoonnummer +49 6761/901832

http://www.restaurant-schwarzeradler.de/de/gigis

 

Gastronomische tips